This content is password protected. To view it please enter your password below:

Leave A Reply (47 comments so far)

This post is password protected. Enter the password to view comments.


  1. muhammad khairil
    5 years ago

    kamus email marketing memang terbaik , walaupon ditulis dalam bahasa inggeris tapi apabila diterjemah kedalam bahasa melayu memang menghasilkan ayat-ayat marketing yang super power !


  2. Azmi Ismail
    5 years ago

    Terdapat banyak kamus marketing yang mantap mantap dimana ianya amat berguna sekali utk kita memasarkan perniagaan kita. Perkataan yg mampu mempengaruhi bakal pelanggan kita dan teratrik minatnya utk membeli produk kita. T,kasih Raja Kamil kerana berkongsi maklumat ini.


  3. nasrol abdullah
    5 years ago

    Terima kasih sebab kongsi ilmu rahsia ni..Satu pelaburan ilmu yang bermanfaat. tak ramai orang tahu bahawa ayat memainkan peranan yang BESAR untuk buat close deal. Ayat yang tepat membuatkan orang yang membaca rasa ingin tahu sangat2,ibarat seorang pelari marathon yang dahagakan air mineral,,ibarat harimau yang kelaparan!!…. apa yang saya mahu sampaikan ialah ayat yang tepat dapat membuatkan pembaca berkata di dalam hati “…ah, ini yang aku perlukan sebenarnya..” Ayat yang tepat dapat “menampakkan” bakal prospek impian yang mereka idam-idamkan & akhirnya membuat mereka tak sabar untuk bertindak. Sangat rekemen!


  4. Aizad Aken
    5 years ago

    Kamus Marketing, mampu menjadikan anda ‘Highly Skilled Copywriter’ tanpa memerlukan skill penulisan yang mantap. Sesuai untuk digunakan oleh semua orang yang menggelar diri mereka sebagai usahawan.


  5. Faris Azaki
    5 years ago

    Terima kasih RK kerana beri saya peluang untuk berikan testimoni.
    Ini testimoni Ikhlas saya.

    First sekali saya beli sebab saya tgk Saleletter RK memang power dan
    memang boleh menjual. Dalam hati saya terdetik : “Adakah Setiap Perkataan yang ditulis oleh RK ini datang dari kamus itu??”

    Jadi saya tanpa berlengah terus Beli. Ternyata sangkaan saya memang betul. Kamus ini
    didatangi dengan Video panduan contoh dari RK sendiri menggunakan Kamus itu! Memang
    Power!

    Pelaburan Ilmu saya tidak sia-sia RM40 sahaja. Insyallah, saya akan memanfaatkan
    sepenuhnya kamus ini. Thumb up RK! :D


  6. Kamal Asimoni
    5 years ago

    Saya sudah lihat video tutorial dan try membina beberapa ayat dan hasilnya [(:] sangat mengagumkan…
    Cuma perlu fikirkan apa ayat yang saya mahu dan cuba rujuk dahulu kamus ajaib ini.
    Kemudian idea-idea perkataan dari kamus tersebut telah berjaya meng-transformasi-kan ayat saya tadi menjadi 1 rangkap ayat yang ‘menambat hati’.


  7. Mior iRoz
    5 years ago

    Terima kasih kpd RK kerana terbuka hati untuk dedahkan salah satu resource untuk buat ayat marketing yang power. Pada pendapat saya, Kamus Marketing ini bukan semestinya digunakan untuk headline sales letter jer …. ia juga boleh digunapakai dalam ayat2 atau dialog untuk tujuan pemasaran. … :-)


  8. fadzil
    5 years ago

    Salam Rk, terima kasih atas perkonsian (berbayar) kamus tersebut. Memang terbaik lah!
    saya sekarang dalam proses mendownload kamus ini dan saya harap insyaAllah akan mendapat kebaikan
    dengan menggunakan kamus ini terhadap bisnes saya kelak.

    Apa pun, Kamus BONUS ini saya mesti piley!Hehe

    Ps: pepehal, saya akan update (review) mengenai kamus ini. insyaAllah. :D

    Fadzil
    Usahawan CPA (newbie)


  9. fadzil
    5 years ago

    Alhamdulillah, selesai sudah menonton video panduan penggunaan kamus ni, apa yang saya katakan adalah kamus ini sangat terbaik dan sangat sesuai kepada usahawan seperti saya. Ikhlas saya cakap, kamus ini sangat berguna kepada saya terutama dalam kempen CPA saya. Terima kasih Rk, saya sangat hargai perkongsian ini.

    Fadzil


  10. firdaus hamzah
    5 years ago

    best la RK. bukan saja dapat kamus, siap ada video cara nak guna lagi. x payah nak pening-pening nak pikir cara nak guna pulak. Sangat terperinci. memang betul-betul superb kamus nie. terima kasih kepada RK untuk kamus ini. Memang berbaloi-baloidan sangat bermanfaat. Moga-moga bisnes saya dapat meletup selepas ini. insyaallah.


  11. Sueella
    5 years ago

    Saya telah mendapatkan kamus marketing ini dari Raja Kamil dan saya sangat-sangat berharap kamus marketing ini dapat meningkatkan lagi jualan produk saya secara online. Terima kasih Raja Kamil kerana merpekenalkan kamus marketing ini. Semoga kita semua berjaya menjana pendapatan lebih lumayan lagi dengan adanya kamus marketing ini.


  12. dwenrasid
    5 years ago

    Satu pendedahan yang sangat magik, setahu saya nak susun ayat mengorat awek pun kena susun betul=betul begitu juga di dalam pemasaran internet, terima kasih RK.. produk super bangat deh..

  13. Suatu panduan yang padat tetapi dapat memberikan impak besar dalam pengunaan frasa dalam mengarang ayat-ayat pemasaran. Satu cabang ilmu pemasaran yang penting untuk dikuasai. Terima kasih RK!


  14. zalizah nasir
    5 years ago

    Terima kasih RK..Ternyata ebook Kamus Marketing mmg banyak membantu saya dalam mempromosikan perniaagaan saya di online..Walaupun baru melihat dalam masa 10minit (belum sempat study) tp sudah terbayang ayat2 power untuk menarik pelanggan …Alhamdullilah moga segala urusan Rk dan sesiapa yang memiliki kamus marketng ini kan dipermudahkan…


  15. MUHAMMAD NOOR BIN ATEMAR
    5 years ago

    Baru habis tgok video Tutorial Penggunaan Kamus Marketing yg turut di sertakan dalam pakej ini,
    comment saya, di dalam kamus ini terdapat banyak perkataan yang akan menjentik emosi dan menyentap para pembaca yang datang ke web page kita.. Sekaligus, menarik lebih ramai lagi pelanggan, untuk mengetahui lebih lanjut dan membeli produk daripada kita..
    INSYAALLAH..


  16. Amar Maliki
    5 years ago

    dh bermacam teknik pengiklanan telah sy belajar tp belum ada yg ajar bagaimana nk buat ayat yg power. terima kasih kepada raja kamil yg sudi kongsikan ilmu ini. semoga kita sama2 memanfaatkan sebaik mungkin ilmu ini..amin


  17. Zoelhilmi
    5 years ago

    TERBAEK!!! Baru baca page pertama sekali imbas, saya dah dapat idea nak sedapkan ayat iklan saya. Kalau baca habis sampai 47 mukasurat surat tu tak taulah macamana GEMPAKNYA saya sebagai penulis iklan selepas ni. Hehe… TERIMA KASIH RK. Thumb up!


  18. karimah
    5 years ago

    bagus sy dh baca & menarik dia punua perkataan,saya akan guna dgn sebaiknya.tq


  19. Ishak
    5 years ago

    Hampir 5,000 phrases and words that sell like crazy didalam kamus berbahasa Inggeris ini dapat dimanfaat oleh RK dengan jayanya menjadikan ayat-ayat power berbahasa Melayu didalam biznya. Video caraguna kamus ini akan memberi inspirasa kepada anda utk juga menfaatkannya. Highly recommended buy.


  20. suhasnida
    5 years ago

    kamur marketing ni bagus dan saya akan guna sebaik-baiknya untuk menghasilkan ayat marketing yang power


  21. Mujahid
    5 years ago

    Terima kasih RK. Tak rugi saya membelinya. ternyata ia sgt2 membantu sy dalam meyakinkan cara promosi setiap produk barangan saya nanti.. thanks!!! siap ada bonus lagi RK berikan.. tenkiu RK


  22. Zamora
    5 years ago

    As Salam..
    Terimakasih kpd RK kerana sanggup berkongsi rahsia marketing dalam Kamus Marketing ini, memang sangat berbaloi mendapatkannya, sangat baik untuk dijadikan rujukan dalam pemasaran perniagaan lebih2 lagi secara online, ayat2 power yg pendek & mudah utk digunakan & melahirkan idea-idea bernas dalam mencipta ayat2 marketing..thnx RK

  23. Terima kasih sebab kongsi ilmu rahsia ni..ayat-ayat marketing yang super power walaupon ditulis dalam bahasa inggeris. Terima kasih RK, saya sangat hargai perkongsian ini.


  24. Syed Al- Firdaus
    5 years ago

    Assalam RK & semua..

    Sye di ketika ini sdn dwnload video Panduan Cara Guna Kamus Marketing ni. Walaupun blum abis dwnload lg, tp ‘bahang’ keterujaan ckup terasa skali. Maklumlah produk ilmiah mcm ni, yg Insya’Allah bakal membantu perniagaan sye. Sye rasa sgt bertuah krn bjaya memilikinya dgn harga DISKAUN yg limited dr RK & berdasarkan pngalamn terdahulu membeli produk RK nu mmg tak mengecewakan. Beberapa tahun dulu sy ada mndapatkan 1 produk RK dalam bentuk audio shj, tapi pulangan yg sy bjaya cipta adalah 4 angka…!! Inikan pulak kamus ini yg siap datang dengan Video sekali, Insya’Allah boleh dapat 5 angka pulak dengan ayat-ayat ‘super power’ kamus ni.. Highly Recommended!

    (komen ini ikhlas, Insya’Allah)
    -Firdaus

  25. saya MESTI dapatkan Kamus Marketing ini untuk memajukan perniagaan saya disamping menambah nilai hidup saya , keluarga dan orang ramai .Terima kasih kepada EN Raja Kamil yang sudi berkongsi rahsia marketing yang SUPERB ni …ANDA KAYA DAN BERJAYA !!!


  26. Lenny Aziz
    5 years ago

    Alhamdulillah, dapat berjumpa rahsia kata kunci bg ayat power yang boleh pengaruhi potential buyer, tapi ni bukan untuk online aje nih…kalau gubah2 boleh ngayat potential customer yg depan mata (face to face). Perkataan yg pengaruhi subconscious mind pembeli untuk tertarik..tertarik.. Berbekalkan kamus, daya kreativiti bertambah..tak sabar nak close sales hehe, nanti sy bgtau apa hasil marketing ni insyaAllah. Tq Tuan RK !


  27. Hadee Roslan
    5 years ago

    Salam, baru sahaja download Kamus Marketing dan Video Panduan Cara Guna Kamus Marketingnya. Belum sempat bukak lagi. Insyallah, saya akan berikan komen dan review di sini selepas membukanya nanti.


  28. Muhammad Khairul Naim
    5 years ago

    Kamus marketing ini dapat membantu saya menyusun ayat-ayat yang lebih menarik dan mampu meraih perhatian viewer untuk melihat mesej atau iklan yang ingin saya sampaikan


  29. fadzly
    5 years ago

    salam semua,
    saya bukanlah orang daripada background marketing, jadi kamus ini telah membuka mata saya dan minda saya bahawa kepakaran membuat marketing adalah kunci untuk membuat jualan. Jika marketing anda salah maka anda agak mustahil boleh buat jualan. Mungkin raja kamil boleh duduk sebaris dengan azizan osman dalam bidang pemasaran cos bagi saya RK adalah salah seorang pakar dalam pemasaran online masa kini…..


  30. adlina
    5 years ago

    Salam Jumaat yang damai.. saya sangat teruja bila tuan Raja Kamil buat tawaran ni. saya tanpa berfikir panjang terus bayar! n sekarang baru nak buka n baca. terima kasih banyak2.. semoga ianya bermanfaat untuk saya dan kita semua.. InsyaAllah..


  31. Ikhlasjohn
    5 years ago

    Kamus email marketing ini memang mampu memberi impak yang besar terhadapa apa jua perniagaan yang dijalankan. Semoga ilmu yang dikongsi bersama ini di berkati oleh Allah s.w.t. Amin.


  32. Jaafar Othaman
    5 years ago

    Kamus Marketing ni sekali pandang nampak biasa namun bila diaplikasikan luarbiasa menyerlah.. ayat yang digunakan memang digarap oleh orang yang sangat berpengalaman dalam bidang pemasaran.. setiap perkataan yang disusun memberi tarikan yang tersendiri.. apabila lengkap susunan tu terus memberi IMPAK MAKSIMUM!!


  33. ikhlas
    5 years ago

    Kamus marketing ini diharap mampu memberi impak yang luar biasa kepada semua pembaca terutama para usahawan. Semoga ilmu yang di kongsi bersama ini diberkati oleh Allah s.w.t. Amin.


  34. muizuddin
    5 years ago

    bagus la kamus ni. mudah nak karang sales letter lepas ni. tak de la selalu guna ayat yang sama lagi. memang apa yang saya cari-cari selama ini. terima kasih Raja Kamil!


  35. Saroja AB
    5 years ago

    Terima kasih RK. Semoga dengan adanya kamus marketing ini akan memberikan pulangan yang lebih lagi untuk perniagaan saya dan dapat menarik jutaan pelanggan untuk membeli barangan yang dipromosikan oleh saya.


  36. Rahman Bin Asse
    5 years ago

    komen saya mengenai kamus marketing ni….

    Padat dan ringkas..Mmg hebat!!..Utk hidup dalam mana2 bisnes sekalipun kita memerlukan strategi utk bisnes tu sendiri lebih2 lagi dlm pengolahan ayat2 yg menarik dan tepat utk disasarkan pada para prospek dan bakal prospek,malah dgn menggunakan ayat2 kamus marketing ni boleh meningkatkn lagi sales kita sendiri dlm pemasaran online..ianya sama jgk spt psikologi diantara penjual dan pembeli…jadi!!…pastikan anda juga dapat kamus marketing dari tuan RK…

  37. Apakah yang paling mendatangkan keuntungan? Akhirnya, ada cara terbaik untuk tingkatkan bisnes dengan KAMUS MARKETING, segera dapatkan.

  38. Apakah yang paling mendatangkan keuntungan? Akhirnya, ada cara terbaik untuk tingkatkan bisnes dengan KAMUS MARKETING, cubalah untuk kepastian, segera dapatkan. MEMANG TERBAIKKKK…!!!


  39. duit
    5 years ago

    Tak sempat baca lagi tapi saya harap yang terbaik kerana ia datang seorang yang PAKAR menggunakan perkataan didalam memikat pembeli siapa tak kenal RK dibidang perniagaan ONLINE. mudah2an dengan ilmu ini, akan terbongkar rahsia-rahsia beliau selama ini.


  40. fendi ihsan
    5 years ago

    terima kasih Tuan RK. Setelah membeli dan membaca serta mempraktikkan semua pelajaran tersebut dalam penjualan jus monavie saya secara online. kini regular customer saya semakin bertambah. terima kasih sekali lagi kerana sudi sharing Kamus Marketing. insyaallah saya akan war war kan ebook ini kepada rakan pengedar jus monavie yang lain.


  41. huddmalek
    5 years ago

    marvellous marvellous!! mantop!


  42. roshaizul
    5 years ago

    Memang terbaik dari kebun! Ada rupanya kamus macam ni. Ingatkan kamus dewan adalah satu-satunya kamus! Kiranya kamus ini macam kamus untuk mengorat. Bukan mengorat awek, tapi mengorat prospek untuk membeli produk kita. Four thumbs up. (Termasuk ibu jari kaki) ;-p


  43. Tarmizi
    5 years ago

    Dalam membuat jualan, penggunaan ayat yang betul sangat memainkan peranan yang penting. Ayat yang betul akan menghasilkan selling trigger kepada pembaca dan membantu meningakatkan sales dalam setiap promosi. Terima kasih RK atas tawaran tang hebat ini!


  44. Cikun
    5 years ago

    Kamus ni saya pernah ada dulu tapi buat pekasam..
    Tapi video daripada RK yang mmbuatkan kamus ini berbaloi..
    Boleh la apply ayat-ayat dalam kamus ini


  45. muhammad firdaus sulaiman
    5 years ago

    Ada 4,961 perkataan dan frasa Internet Marketing yang mampu meraih jualan yang banyak, first time jumpe, hari tu ada gak beli buku bahasa melayu yang lebih kurang konsepnya, tapi mesej mcm xsampai, banyak cerita benda lain, tapi bile bukak je ebook ni tadi, terus nampak perkataan nya, pastu ade video lak tu untuk coach cara penggunaan, memang terbaiklah Tuan RK.. Terima Kasih Banyak..


  46. Amir
    5 years ago

    terima kasih RK,
    harga ataupun nilai yang dibayar untuk mendapatkan kamus marketing inii adalah tidak ternilai jika dibandingkan dengan ilmu yang ada di dalamnya.
    saya secara jujurnya sering tertarik bagaikan “dipukau” untuk membaca post-post RK di facebook.sekarang, barulah saya tahu dari mana RK mendapat idea dan menyusun ayat-ayat marketing berkenaan supaya menjadi satu ayat promosi yang mantop dan santai !!! :)

    terima kasih RK.


  47. Mohd Hazwan
    5 years ago

    Salam RK, saya suka menjual produk saya secara online tapi sambutan kurang hangat. Slps sesi bersama RK di bangi sy terus teruja bila RK maklumkan tentang E-book ini. Alhamdulillah pembelian yang berbaloi2. walaupun belum ada sales tapi response terhadap iklan semakin hangat