Zaman sekarang ini, perbezaan satu jualan boleh menjadikan perniagaan kita berbeza......

"Mana-mana CEO pun akan bersetuju dengan saya, bahawa, antara perkara terpenting untuk buat jualan ialah, PEMASARAN"

Saya akan anggap anda telah melalui pengalaman yang getir untuk mendapatkan perhatian pelanggan anda, namun seolah-olah tiada sesiapapun yang menghiraukan promosi anda.

Jika anda ada kod diskaun, klik link di bawah sekali (selepas butang pembayaran)

Kepada Pemilik Perniagaan :

Kalau tengok dekat wall FB saya, bila saya buat promosi, kebanyakannya akan mendapat sambutan. (ada juga yang tak, tapi kebanyakannya ya).

Kenapa? Kerana saya guna PERKATAAN yang TEPAT !

Saya masih lagi ingat, 5 tahun lepas tiada seorangpun yang menghiraukan iklan saya

5 tahun lepas, ketika itu saya masih baru dalam alam perniagaan. Saya perasan, setiap kali saya promosikan produk di blog, forum, even face to face, saya rasa, seolah-olah, tiada siapa pun nampak saya.

Walaupun badan saya besar, suara saya kuat dan jelas, tapi semacam takde orang kisah dengan apa yang saya tulis/cakap.

Justeru, saya tekad, untuk buat sesuatu. Daripada jadi seperti sebahagian manusia lain yang menyalahkan benda lain seperti, “kena buatan orang ni, orang tak nampak kedai awak” atau “ada orang dengki ni, dia buruk-burukkan awak”, saya ambil keputusan untuk cari puncanya.

Rupa-rupanya, punca orang tak baca dan beri perhatian terhadap promosi saya ialah, saya tidak gunakan perkataan yang tepat.

Saya syok sendiri je.

Ikat perut untuk ilmu yang beri saya RM1000 pertama

Ketika itu, walaupun saya tiada bajet untuk pemasaran, saya ikat perut untuk dapatkan Kamus Marketing ini.

Alhamdulillah, dengan izin Allah, disebabkan Kamus Marketing ini, saya berjaya dapat RM1000 pertama saya.

Mungkin jumlah tersebut tak banyak bagi sesetengah orang.

Namun, bagi seorang suami seperti saya yang dah dekat sebulan makan nasi lauk ikan kering je hari-hari, kalau sendiri kena macam tu, tak kisah, tapi bila tengok isteri saya yang menyusukan anak sulung saya makan nasi ikan kering hari-hari, memang RM1000 tu seperti durian runtuh.

Hampir-hampir tak ingat dunia, namun dengan iman yang ada (cewwah), saya cepat kembali ke alam nyata. Saya terfikir, saya mahu sebarkan Kamus Marketing ini satu hari nanti.

Justeru, saya letak sebahagian duit saya dekat tepi, untuk beli Copyright Kamus Marketing ini, sebab saya percaya satu hari nanti, pasti ia boleh membantu orang lain yang berhadapan dengan masalah seperti saya, JUALAN YANG TIADA ORANG PANDANG !

 

Rahsia Perkataan Yang Tepat

Sebenarnya tiada yang rahsia pun. Pernah seseorang tanya saya, “RK, macam mana awak buat ye? Semua promosi awak akan dapat sambutan”

Saya jawab, takde rahsia, hanya gunakan perkataan yang tepat sahaja.

Dengan nada mengejek, “mentang-mentanglah ada buku rahsia”

Saya senyum sahaja, kerana saya ada offer beliau Kamus Marketing ini dengan bayaran yang kecil, tapi beliau tak percaya yang ia dapat membantu.

Niat saya, nak membantu, bukan menjual, jadi saya tak guna ilmu dalam Kamus Marketing ke atas dia. hehe :)

 

Dapatkan Semua Perkataan Marketing Yang Saya Gunakan

Saya bukan kata Kamus Marketing ini boleh membantu sesiapa sahaja.

Tak, kalau anda terdiri daripada :-

  1. mereka yang malas dan tak nak buat apa-apa
  2. tiada cita-cita untuk majukan bisnes
  3. tidak berani mencuba sesuatu yang baru
  4. tidak percaya perkataan yang tepat boleh meningkatkan respons dan seterusnya jualan

Jika anda ada salah satu ciri di atas, ada baiknya anda tutup website ini, dan teruskan apa yang anda biasa buat.


Dalam kamus marketing ini ada 4900 lebih perkataan dan ayat yang anda boleh guna dalam sebarang kempen pemasaran yang anda buat.

Walaupun ianya dalam bahasa inggeris, saya dapati, ianya tidak menjadi penghalang kepada saya, kerana saya hanya cari kamus, terjemahkan perkataan tersebut, dan gunakan dalam pemasaran saya.

Alhamdulillah, berhasil …..

 

Anda pilih, teruskan cara biasa anda buat sebelum ini, atau cuba sesuatu yang baru, yang berpotensi meletupkan jualan anda? Pilihan di tangan anda

Pilihan di tangan anda, samada pemasaran secara online, mahupun offline, semuanya bergantung kepada perkataan yang digunakan.

Samada anda gunakan Faceook, Email, blog, forum dan lain-lain medium, sekali lagi, ia tetap bergantung kepada perkataan yang tepat !

 

 

Jika anda berminat untuk tempah Kamus Marketing ini, sila klik butang pembayaran dibawah untuk membuat tempahan

Harga Kamus Marketing ini adalah RM97 sahaja,

namun untuk 100 orang pertama, harga anda adalah RM67

Klik Sini Jika Anda Ada Kod Diskaun

 

Ikhlas;

Raja Kamil